Morotsspaghetti med musslor

Du behöver 1 kg färska blåmusslor 1 nät 500 g morötter 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st röd chili 1 msk smör...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färska blåmusslor 1 nät
  • 500 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar

Till servering

0.5 kruka basilika hackade blad

Gör så här

1

Skrubba musslorna i kallt vatten och släng de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar dem lätt mot diskbänken. Skala morötterna och strimla dem till spaghetti med hjälp av en grönsakssvarv. Det går också bra med mandolin eller potatisskalare, men tjockleken påverkar förstås  koktiden.

2

Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs allt mjukt och glansigt i smöret i en stor gryta med lock. Häll på vinet och låt koka i någon minut så att alkoholen kokar bort. Häll på grädde, salt och peppar och låt koka ihop ytterligare någon minut. 

3

Lägg i musslorna och skaka om grytan. Lägg morotsstrimlorna ovanpå och sätt på locket. Låt sjuda i 2–4 minuter, eller tills musslorna öppnat sig. Släng de som fortfarande är stängda. Strö över basilika, blanda försiktigt och servera genast. 


Kommentar:
Morotsstrimlorna är ett nyttigare, glutenfritt, alternativ till spaghetti.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top