Läsar-recept

Morotskaka

Du behöver 3 st ägg 3 dl socker 0.75 dl rapsolja 4.5 dl morötter finrivna 1.5 tsk kanel 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1.5...


10 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 0.75 dl rapsolja
  • 4.5 dl morötter finrivna
  • 1.5 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk bikarbonat

Glasyr:

100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1.5 tsk pressad citron eller lime

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Vispa ägg och socker pösigt.

3
Rör i olja och de rivna morötterna.

4
Blanda ihop de övriga torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ner i smeten.

5
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda längst ner i ugnen på 40-45 minuter.

6
Låt kakan svalna och gör sedan glasyren.

7
Blanda osten med florsocker och citronsaften och bred sedan över kakan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top