Du behöver
- 16 st semmelbullar mini, se grundrecept
Fyllning
150 g mandelmjöl
1 dl strösocker
4-6 msk mjölk
Garnering
3 dl vispgrädde
1 dl rostade mandelspån
florsocker
Gör så här
Skär av ett lock på varje bulle. Ta ur en del av inkråmet (cirka 1/2 matsked på varje bulle) med en gaffel. Smula sönder det i en skål. Blanda med mandelmjöl och socker. Tillsätt mjölk i omgångar och blanda ihop till bra konsistens.
Fördela fyllningen i bullarna.
Vispa grädden. Spritsa eller klicka vispad grädde ovanpå fyllningen i varje bulle. Strö över mandelspån. Lägg på locken och sikta lite florsocker över semlorna.
Tips: Den som inte hittar mandelmjöl kan mixa 150 g mandelspån till fyllningen.
Minisemlor blir en lyxig munsbit att bjuda på. Här görs fyllningen på mandelmjöl. Toppa med mandelspån för extra tugg.