Minipajer med fetaost

Du behöver 150 g smör kylskåpskallt 3 dl vetemjöl 1 st ägg kylskåpskallt 1 dl crème fraîche 3 st ägg 2 dl grädde 3 dl...

Tillagningstid: 55 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 150 g smör kylskåpskallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 st ägg kylskåpskallt
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl herrgårdsost riven
  • 150 g fetaost
  • salt och peppar

Gör så här

1
Tärna smöret. Lägg mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills degen formar sig till en boll. Dela degen i 12 bitar och tryck ut i en muffinsplåt, nagga pajskalen med en gaffel och ställ kallt cirka 30 minuter.

2
Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Gör fyllningen. Lägg creme fraiche i en bunke, rör i ett ägg i taget, använd handvisp. Rör i grädden. Tillsätt den rivna osten. Smula ner fetaosten. Blanda och smaka av med salt och peppar.

3
Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Fördela fyllningen i skalen. Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 20 minuter, tills fyllningen stelnat och pajerna fått färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top