RECEPT FRÅN IK

Minipajer med färska bär

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 75 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk finhackad sötmandel på påse
  • 125 g kallt smör tärnat
  • 3-4 msk iskallt vatten
  • Fyllning

  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl florsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd på burk
  • 1 st ask blåbär 125 gram
  • 1 st ask hallon 125 gram
  • Till garnering

  • florsocker
  • myntakvistar eventuellt

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker och mandel. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp cirka 15 minuter. 

2

Dela degen i 4 delar och tryck ut i 4 portionspajformar så att degen kommer upp lite över kanten. Ställ i frysen cirka 15 minuter. Värm ugnen till 225 grader.

3

Vispa ihop färskost och florsocker. Vispa i grädden, i två–tre omgångar tills det blir en fluffig kräm. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp.

4

Grädda pajerna i mitten av ugnen cirka 15 minuter ­eller tills de är genomgräddade och fått fin färg. Låt kallna, ta dem ur formarna och lägg på assietter. Fördela lemon curd i pajerna. Toppa med färskostkräm och bär. Garnera med siktat florsocker.


Kommentar:
Läckra tarteletter kan garneras med färska bär efter tillgång och smak. Hallon och blåbär är en fin kombo.

Recept