Du behöver

    Till 24 minikrustader med ansjovis:

  • 10 st ansjovisfiléer
  • 2 msk lök finhackad gul
  • 2 msk dill finhackad
  • 2 msk purjolök finhackad
  • 250 g kesella lätt
  • ansjovisspad ca 1 tsk
  • Till 15 minikrustader med räkor:

  • 7.5 st skalade räkor
  • 2 msk dill finhackad
  • 1/2-1 msk pepparrot nyriven
  • 1 dl kesella lätt
  • vatten ca 1 msk
  • svartpeppar lite

Gör så här

1
Med ansjovis:
2
Hacka ansjovisfiléerna och skär en eller flera i små tunna bitar till garnering. Blanda ansjovishacket med hackad lök, dill, purjo och kesella. Rör i
3
ansjovisspad. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med de små ansjovisbitarna.
4
Med räkor:
5
Finhacka räkorna. Blanda hacket med dill, pepparrot och kesella. Rör i lite vatten och smaka av med svartpeppar. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med små dillkvistar.

Kommentar:
Obs! De spröda krustaderna mjuknar och blir blötsega om de fylls långt innan det är dags att servera. En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt - kräftskivan.


Recept // Fler fiskrecept