Du behöver
- 2 dl hel bulgur
- 4 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 20 st körsbärstomater
- 1 st liten rödlök
- 1 dl finskuren bladpersilja
- 0.5 dl finskuren mynta
- 0.5 st citron saften
- 4 msk olivolja
- 1 st klyfta vitlök riven eller pressad
- salt, svartpeppar
- 0.5 dl pinjenötter rostade
- 4-8 st merguezkorvar
- olja till stekning
Till servering
matyoghurt
citronklyftor
vattenmelon
Gör så här
Koka bulgur med vatten och salt enligt anvisning på förpackningen. Häll av överflödig vätska och låt svalna, gärna i durkslag.
Dela eller kvarta tomaterna, skala och hacka rödlöken.
Blanda de avsvalnade bulgurkornen med tomater, lök, persilja, mynta, citronsaft, olivolja och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner pinjenötterna.
Stek eller grilla korvarna, används rå korv så se till att den blir genomstekt.
Servera bulgursalladen med nystekt korv, matyoghurt, citronklyftor och vattenmelon.
Bulgursallad med mycket mynta och persilja är ett klassiskt tillbehör till merguez. Vattenmelon till gör måltiden extra somrig.