RECEPT FRÅN IK

Merguez med bulgursallad

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl hel bulgur
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 20 st körsbärstomater
  • 1 st liten rödlök
  • 1 dl finskuren bladpersilja
  • 0.5 dl finskuren mynta
  • 0.5 st citron saften
  • 4 msk olivolja
  • 1 st klyfta vitlök riven eller pressad
  • salt, svartpeppar
  • 0.5 dl pinjenötter rostade
  • 4-8 st merguezkorvar
  • olja till stekning
  • Till servering

  • matyoghurt
  • citronklyftor
  • vattenmelon

Gör så här

1

Koka bulgur med vatten och salt enligt anvisning på förpackningen. Häll av överflödig vätska och låt svalna, gärna i durkslag.

2

Dela eller kvarta tomaterna, skala och hacka rödlöken.

3

Blanda de avsvalnade bulgurkornen med tomater, lök, persilja, mynta, citronsaft, olivolja och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner pinjenötterna.

4

Stek eller grilla korvarna, används rå korv så se till att den blir genomstekt.

5

Servera bulgursalladen med nystekt korv, matyoghurt, citronklyftor och vattenmelon. 


Kommentar:
Bulgursallad med mycket mynta och persilja är ett klassiskt tillbehör till merguez. Vattenmelon till gör måltiden extra somrig.

Recept