RECEPT FRÅN IK

Menemen turkisk äggröra

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st grön paprika
  • 1 st grön chilifrukt
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 st ägg
  • 75 g fetaost
  • salt och peppar
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • Till servering

  • stekt lammkorv

Gör så här

1

Skala och skiva vitlöken. Strimla paprikan, kärna ur och strimla chilin. Halvera tomaterna.

2

Stek vitlök, paprika och chili i olivolja i ett par minuter, tillsätt paprikapulver. Rör ner tomaterna och låt småputtra tills de börjar bli lite mosiga, rör om då och då.

3

Knäck ner äggen, låt dem stelna lite och rör sedan ihop till en äggröra. Smula över fetaost, krydda med salt och peppar och strö över hackad persilja. Servera med stekt korv. 


Kommentar:
Äggröra kan enkelt varieras. Menemen är en turkisk variant som får fräschör av grönsaker, hetta av chili och sälta av fetaost. Lammkorv är det perfekta tillbehöret.

Recept