Maxiburgare Louisiana style

Du behöver 2 st saltgurka 1 dl syltlök 1 dl majonnäs 1 msk dijonsenap 1 tsk Louisiana Hot Sauce på flaska 1 tsk persilja finhackad...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st saltgurka
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk Louisiana Hot Sauce på flaska
  • 1 tsk persilja finhackad
  • 700 g högrevsfärs nymalen, gärna 20% fetthalt
  • 1 msk paprikapulver sött
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk majsolja eller rapsolja
  • 4 skiva ost t ex västgöta kloster
  • 4 st hamburgerbröd stora, gärna hembakade
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 6 st salladsblad
  • 1 st bifftomat i skivor
  • rödlök i ringar
  • 2.5 dl potatischips

Extra tillbehör:

sötpotatis se recept
fefferoni

Gör så här

1
Hacka gurkan och löken fint. Blanda majonnäs och senap. Vänd ner gurkan och löken. Smaka av dressingen med Louisiana Hot Sauce. Blanda i persiljan. Forma färsen till fyra biffar.

2
Blanda paprika, peppar, salt, timjan, vitlökspulver, lökpulver och kajennpeppar på ett fat.

3
Pensla biffarna med hälften av oljan och vänd dem i kryddblandningen. Droppa över resten av oljan. Hetta upp en stekpanna, lägg i biffarna och stek dem cirka 3 minuter på varje sida, eller tills de är precis genomstekta. Lägg på osten. Ta pannan från värmen och låt biffarna vila cirka 3 minuter.

4
Dela och stek brödhalvorna i smöret (bara insidan).

5
Lägg biffarna mellan brödhalvorna med chilisås, salladsblad, tomatskivor, dressing, rödlöksringar och potatischips. Servera med sötpotatisklyftorna och fefferoni.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top