Du behöver
- 2 st saltgurka
- 1 dl syltlök
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk Louisiana Hot Sauce på flaska
- 1 tsk persilja finhackad
- 700 g högrevsfärs nymalen, gärna 20% fetthalt
- 1 msk paprikapulver sött
- 2 tsk svartpeppar
- 2 tsk salt
- 1 tsk torkad timjan
- 0.5 tsk vitlökspulver
- 0.5 tsk lökpulver
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 2 msk majsolja eller rapsolja
- 4 skiva ost t ex västgöta kloster
- 4 st hamburgerbröd stora, gärna hembakade
- 1.5 msk smör till stekning
- 1 dl chilisås av ketchuptyp
- 6 st salladsblad
- 1 st bifftomat i skivor
- rödlök i ringar
- 2.5 dl potatischips
Extra tillbehör:
sötpotatis se recept
fefferoni
Gör så här
1
Hacka gurkan och löken fint. Blanda majonnäs och senap. Vänd ner gurkan och löken. Smaka av dressingen med Louisiana Hot Sauce. Blanda i persiljan. Forma färsen till fyra biffar.
2
Blanda paprika, peppar, salt, timjan, vitlökspulver, lökpulver och kajennpeppar på ett fat.
3
Pensla biffarna med hälften av oljan och vänd dem i kryddblandningen. Droppa över resten av oljan. Hetta upp en stekpanna, lägg i biffarna och stek dem cirka 3 minuter på varje sida, eller tills de är precis genomstekta. Lägg på osten. Ta pannan från värmen och låt biffarna vila cirka 3 minuter.
4
Dela och stek brödhalvorna i smöret (bara insidan).
5
Lägg biffarna mellan brödhalvorna med chilisås, salladsblad, tomatskivor, dressing, rödlöksringar och potatischips. Servera med sötpotatisklyftorna och fefferoni.