RECEPT FRÅN IK

Matjessilltartar med ägg

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 300 g matjessillfiléer
  • 3 st ägg
  • rödlök
  • 1 dl finhackad dill och gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • svartpeppar
  • Till servering

  • 3 dl gräddfil
  • knäckebröd eller
  • kokt färskpotatis

Gör så här

1

Låt sillen rinna av ordentligt. Tärna den fint.

2

Koka upp vatten, lägg i äggen och koka 6–7 minuter, lägg ner i kallt vatten att svalna. Skala och skär dem i små bitar. 

3

Skala och finhacka löken.

4

Blanda hackad sill med finhackad rödlök, hälften av örterna och dijonsenap och lägg upp på ett fat. Garnera med hackat ägg, resten av örterna och kapris. Dra några drag med svartpeppar överst och servera med gräddfil och knäckebröd eller kokt potatis. 

5

Tips: Tartaren går bra att göra ett par timmar i förväg och kylas. Dekorera med ägg och kapris strax innan den ska serveras.


Kommentar:
Matjessill, ägg, kapris och rödlök ger smak åt den här somriga tartaren.

Recept