Matjessilltartar med ägg

Du behöver 300 g matjessillfiléer 3 st ägg rödlök 1 dl finhackad dill och gräslök 1 tsk dijonsenap 2 msk kapris svartpeppar Till servering 3...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 300 g matjessillfiléer
  • 3 st ägg
  • rödlök
  • 1 dl finhackad dill och gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • svartpeppar

Till servering

3 dl gräddfil
knäckebröd eller
kokt färskpotatis

Gör så här

1

Låt sillen rinna av ordentligt. Tärna den fint.

2

Koka upp vatten, lägg i äggen och koka 6–7 minuter, lägg ner i kallt vatten att svalna. Skala och skär dem i små bitar. 

3

Skala och finhacka löken.

4

Blanda hackad sill med finhackad rödlök, hälften av örterna och dijonsenap och lägg upp på ett fat. Garnera med hackat ägg, resten av örterna och kapris. Dra några drag med svartpeppar överst och servera med gräddfil och knäckebröd eller kokt potatis. 

5

Tips: Tartaren går bra att göra ett par timmar i förväg och kylas. Dekorera med ägg och kapris strax innan den ska serveras.


Kommentar:
Matjessill, ägg, kapris och rödlök ger smak åt den här somriga tartaren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top