Du behöver
- 4-6 st kycklinglårfiléer gärna med skinn
- salt och svartpeppar
- 2-3 msk olivolja
Dressing
2 dl tjock yoghurt
2-3 msk finriven parmesanost
1 tsk dijonsenap
Till servering
1 st morot
1 st liten fänkål
1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
2-3 msk olivolja
1 msk finhackad persilja
4 skiva surdegsbröd
hyvlad parmesanost
Gör så här
Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg i kycklingen med skinnsidan nedåt och stek i 5–10 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt och skinnet frasigt. Lägg åt sidan att vila en stund.
Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.
Skala och skiva moroten tunt på längden med potatisskalare eller mandolin. Dela fänkålen på mitten och skär i tunna fina skivor på mandolin. Lägg ner i en bunke och tillsätt skal och saft av citron, balsamvinäger, honung, olivolja och persilja. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Rosta brödet frasigt.
Bred någon matsked dressing på varje brödskiva. Lägg på fänkålssallad och kycklingen skuren i munsbitar. Toppa med hyvlad parmesanost, servera med resten av salladen och dressingen vid sidan av.
Frasigt stekt kyckling på rostat surdegsbröd, med krämig dressing och krispiga grönsaker, blir en matig middag.