RECEPT FRÅN IK

Matig baguette med merguez

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk harissa stark chilipasta
  • 1 st klyfta vitlök
  • 1-2 tsk pressad citron
  • 4 st merguezkorvar gärna råa
  • olja till stekning
  • 1 pkt halloumi 150 g
  • 1 st baguette
  • 25 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • rostad lök

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär squashen i halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg över på papprad plåt, blanda med olivolja och timjan och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen tills grönsakerna mjuknat och fått fin färg, 20–30 minuter. 

2

Blanda majonnäs, harissa och pressad vitlök, smaka av med citronsaft. 

3

Stek korvarna i lite olja, Används råa korvar, se till att de blir genomstekta. Skiva halloumin och stek i olja till fin färg. 

4

Dela baguetten i fyra bitar. Skär upp och bred på majonnäs, fyll med grönsaker, korv, halloumi, rucola och koriander. Toppa med rostad lök.


Kommentar:
Korv med bröd, fast på nytt vis. Här packar vi baguetten med smakrik merguez, rostade grönsaker, salt halloumi och koriander.

Recept