RECEPT FRÅN IK

Marockansk potatis med korv

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • vitlöksklyftor
  • 2 tsk hela spiskumminfrön eller
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 msk olivolja
  • Myntasås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 st citron yttersta finrivna skalet
  • 2 msk finhackad mynta
  • salt och peppar
  • Servering

  • 400 g nystekt merguez eller annan kryddig korv

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen. Lägg den i en smord ugnsfast form. 

2

Skala och stöt vitlöken i en mortel. Tillsätt spiskumminfrön, senapsfrön, oregano, chiliflakes, rökt paprikapulver och salt och stöt alltsammans lite till.

3

Fördela kryddblandningen över potatisen och rör om. Ringla över olivolja. Rosta potatisen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Rör om efter halva tiden.

4

Blanda turkisk yoghurt, finrivet citronskal, mynta, salt och peppar till en sås. 

5

Servera potatisen med stekt korv och myntasås.

6

Tips: Försök hitta hela spiskumminfrön, de smakar lite annorlunda än vad den malda varianten gör.


Kommentar:
Med 4–5 kryddor får ugnspotatisen jättegod, nordafrikansk smak. Servera den med en kryddig korv, välj din egen favorit.

Recept