Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- vitlöksklyftor
- 2 tsk hela spiskumminfrön eller
- 1 tsk mald spiskummin
- 2 tsk bruna senapsfrön
- 1 tsk oregano
- 0.5 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
- 0.5 tsk salt
- 2.5 msk olivolja
Myntasås
3 dl turkisk yoghurt
0.5 st citron yttersta finrivna skalet
2 msk finhackad mynta
salt och peppar
Servering
400 g nystekt merguez eller annan kryddig korv
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen. Lägg den i en smord ugnsfast form.
Skala och stöt vitlöken i en mortel. Tillsätt spiskumminfrön, senapsfrön, oregano, chiliflakes, rökt paprikapulver och salt och stöt alltsammans lite till.
Fördela kryddblandningen över potatisen och rör om. Ringla över olivolja. Rosta potatisen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Rör om efter halva tiden.
Blanda turkisk yoghurt, finrivet citronskal, mynta, salt och peppar till en sås.
Servera potatisen med stekt korv och myntasås.
Tips: Försök hitta hela spiskumminfrön, de smakar lite annorlunda än vad den malda varianten gör.
Med 4–5 kryddor får ugnspotatisen jättegod, nordafrikansk smak. Servera den med en kryddig korv, välj din egen favorit.