Du behöver
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st röd chili
- 3 msk olivolja
- 1 pkt saffran
- 0.25 tsk rökt paprikapulver
- 1 msk vitt vin
- salt
- 1 tsk färskpressad citronjuice
- 1 kg räkor med skal (400 g skalade)
- 0.5 dl finklippt gräslök
- 2 skiva formfranska
Gör så här
Pressa eller riv vitlöksklyftorna. Dela chilin på längden och ta bort kärnhuset. Finhacka den.
Fräs vitlök och chili i 1 msk av olivoljan i en kastrull. De ska bara bli lite mjuka, inte få färg.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt resten av oljan, saffran, paprikapulver, vitt vin och salt. Låt marinaden kallna och tillsätt sedan citron, räkor och gräslök.
Skär bort kanterna på brödskivorna och dela dem på diagonalen. Stek brödet i olivolja i en stekpanna. Fördela räkorna ovanpå brödskivorna. Servera medan brödet är varmt.
Tips! Använd helst räkor med skal. 1 kg oskalade motsvarar 400 g skalade.
Lägg räkor i en smakrik marinad med vitlök, chili och saffran
och servera på stekt bröd.