Grillad halloumi med marinerad paprika

Du behöver 1 st halloumi (cypriotisk nationalost) 18 st svarta oliver (helst grekiska) Marinerad paprika: 2 st röda paprikor 2 st paprikor gula 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st halloumi (cypriotisk nationalost)
  • 18 st svarta oliver (helst grekiska)

Marinerad paprika:

2 st röda paprikor
2 st paprikor gula
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja fin
gourmetsalt

Gör så här

1
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Dela paprikorna i halvor. Ta bort frön och fröväggar. Lägg halvorna med skalet uppåt i en ugnsäker form. Stek halvorna mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills skalet blir svart och blåser upp sig. Ta ut dem och lägg dem direkt i plastpåse att svalna i kylen. Dra sedan av skalen och skär paprikorna i strimlor. Blanda dem med hackad vitlök, en nypa fingersalt och olivoljan.

2
Skär halloumin i tärningar och stek eller grilla dem runtom i olivolja.

3
Fördela paprikan i portionsskålar. Garnera med oliver. Trä upp den grillade osten på spett och lägg över. Eller blanda alltihop i en skål och låt var och en ta för sig. Vi garnerade med thailändskt vitlöksgräs!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top