Mandelsmulpaj med rabarber och jordgubbar

Du behöver 200 g rabarber tunt skivade 200 g jordgubbar snoppade, skivade 1 tsk vaniljsocker 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 100 g smör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g rabarber tunt skivade
  • 200 g jordgubbar snoppade, skivade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Smuldeg

100 g smör
1.5 dl mjöl
1 msk socker
100 g mandelmassa riven

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Vänd samman rabarber, jordgubbar,

2
vaniljsocker, socker och potatismjöl i en skål.

3
I en annan skål, nyp samman smör, mjöl, socker och mandelmassa till en smuldeg. Fördela rabarber- och jordgubbsblandningen i fyra portionspajformar, fördela smuldegen över.

4
Ställ formarna på en plåt och grädda i cirka 15–20 minuter tills pajerna fått fin färg och rabarbern är mjuk.

5
Servera varma med vaniljglass, creme fraiche eller vispad grädde.


Kommentar:
Att servera till: vaniljglass, creme fraiche eller vispad grädde

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top