Mandelkakor med apelsin

Du behöver 200 g mandel skållad och skalad 1 st ägg 1.5 dl florsocker 0.5 tsk bakpulver 1 msk mandelmjöl 1 tsk apelsinskal finrivet 100...

Tillagningstid: 45 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 200 g mandel skållad och skalad
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 tsk apelsinskal finrivet
  • 100 g pistagenötter finhackade

Till servering:

sorbet t ex citronsorbet
apelsinskal ev 1 tsk finrivet

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Mal eller mixa mandeln fint. Vispa ägget med sockret lätt. Blanda ner mandel, bak-

2
pulver, mandelmjöl och fin-rivet apelsinskal.

3
2 Forma valnötsstora kakor med fuktad hand och rulla

4
kakorna i de finhackade pistagenötterna. Grädda mitt i ugnen på plåt klädd med bakplåtspapper i cirka 15 minuter.

5
3 Pudra över florsocker när kakorna svalnat och servera med en kula sorbet, eventuellt toppad med lite apelsinskal.


Kommentar:
Servera gärna de hemlagade kakorna med en god sorbet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top