Mandelbiskvier med citronskal

Du behöver 100 g mandelmjöl 1.5 dl strösocker äggvitor Gör så här 1 Sätt ugnen på 200 grader. 2 Blanda mandelmjöl, socker och lite av...

Tillagningstid: 25 minuter
50 stycken

Du behöver

  • 100 g mandelmjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • äggvitor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda mandelmjöl, socker och lite av äggvitan i taget till en spritsbar smet. Lägg på spritspåse och spritsa ut cirka 50 biskvier på papprad plåt. 

3

Grädda mitt i ugnen i 10–14 minuter tills de fått färg och lossar från papperet. Tiden varierar från ugn till ugn.


Kommentar:
Även desserten går i citrusens tecken. Vi bjuder på en lemon posset, en citronkräm där grädden reagerar med citronsaften och stelnar av sig själv.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top