Mammas plommonkaka med vispgrädde

Du behöver 150 g smör 3 dl vetemjöl (180 g) 0.75 dl strösocker 1 krm salt 0.5 tsk bakpulver 13.5 st plommon urkärnade och halverade...

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 13.5 st plommon urkärnade och halverade
  • vispgrädde

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda under tiden ihop mjöl, socker, salt och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smöret till en deg. Tryck ut den i en rund form, till exempel en pajform eller springform med löstagbar kant,

2
24 centimeter i diameter. Lägg på plommonhalvorna med snittytan nedåt.

3
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 225 grader cirka 25 minuter. Njut kakan ljummen eller kall med vispad grädde till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top