Makaronipizza i långpanna

Du behöver 4 dl snabbmakaroner 3 dl riven ost 3 dl skinka eller kassler 3 st ägg 1 l mjölk 1.5 tsk salt 1 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl snabbmakaroner
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl skinka eller kassler
  • 3 st ägg
  • 1 l mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk pizzakrydda eller oregano
  • 4.5 st tomater
  • smör till långpannan

Gör så här

1
Lägg de okokta makaronerna i en smord långpanna. Strö över 1 deciliter av den rivna osten och allt kött. Vispa samman ägg, mjölk, salt och kryddor. Häll det över makaronerna. Sätt in långpannan i 225 graders ugnsvärme och grädda i 15 minuter.

2
Ta ut plåten och fördela de skivade tomaterna över makaronerna. Strö över resten av osten. Grädda rätten i ytterligare 15 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

3
Skär makaronipizzan i bitar och bjud en sallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top