RECEPT FRÅN IK

Majssoppa med kokosmjölk

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 2 stycken schalottenlökar
  • vitlöksklyftor stora
  • olja till stekning
  • 1.5 matskedar röd currypasta från burk
  • 500 gram majs fryst, tinad
  • 8 deciliter vatten
  • 3 matskedar konc kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 0.5-1 stycken lime saften
  • 1 matsked asiatisk fisksås
  • Till servering

  • 0.5 kilon räkor med skal
  • röd chili hackad
  • lime det yttersta finrivna skalet
  • rostade kokosflagor
  • färsk koriander
  • baguette

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök och fräs på låg värme i olja i en stor kastrull. De ska bli mjuka och genomskinliga men inte ta färg. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare någon minut. Höj värmen, häll i majskornen och fräs ett par minuter under omrörning. 

2

Tillsätt vatten, kycklingfond och kokosmjölk. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. Ta av från värmen och mixa soppan någorlunda slät med stavmixer eller annan mixer. Häll tillbaka i kastrull, värm och smaka av med limesaft och fisksås. 

3

Stavmixa soppan skummig och servera med några av tillbehören eller allihop.

4

Tips Har du ingen fisksås, smaka av med salt istället. Currypasta varierar i styrka. Smaka av och tillsätt mer vid behov. 


Kommentar:
Soppan får ingen utpräglad smak av majs, snarare en mild, krämig sötma som passar bra ihop med den röda currypastan.

Recept