RECEPT FRÅN IK

Majspuré med chorizo

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 2 stycken schalottenlökar
  • smör till stekning
  • 700 gram majs fryst, tinad
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter riven ost lagrad
  • salt, svartpeppar
  • 300 gram chorizokorv
  • påse babyspenat

Gör så här

1

Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek den i smör i en stekpanna, i cirka 5 minuter. Den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg. Tillsätt 600 g majs och fräs med ett par minuter. Häll på grädden och låt småputtra cirka 5 minuter.

2

Häll över i en kanna och stavmixa allt till en puré. Mixa ner osten i den varma purén så att den smälter. Smaka av med salt och peppar.

3

Skiva chorizon och stek den till fin färg i en panna (viss chorizo släpper mycket fett och kan stekas i torr panna, tillsätt annars lite stekfett), tillsätt 100 g majs och låt fräsa med ett par minuter så att den får färg och tar smak av chorizooljan.  

4

Servera majspurén med chorizon, majskorn och bladspenat. Droppa över chorizooljan från pannan.


Kommentar:
Kryddstark chorizo matchar den krämiga majspurén perfekt. Välj en lagrad riven ost till purén.

Recept