RECEPT FRÅN IK

Lökflarn med oliver

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 40 minuter
6 bitar

Du behöver

  • 6 st stora gula lökar
  • olivolja till stekning
  • 1 msk strösocker
  • plockade blad från två rosmarinkvistar
  • 1 krm salt
  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 150 g riven pizzaost
  • 12-18 st oliver gärna kärnfria
  • 12-18 st sardeller
  • svartpeppar

Gör så här

1

Skala, skiva och fräs löken i oljan, cirka 3 minuter. Strö över sockret, blanda i hälften av rosmarinbladen och fräs ytterligare cirka 5 minuter. Salta. 

2

Värm ugnen till 200 grader.

3

Rulla ut smördegen och lägg den på sitt bakplåtspapper på en plåt. Strö över osten. Fördela över löken. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. 

4

Lägg på oliverna och grädda ytterligare 3–5 minuter. Lägg på sardeller och grädda ytterligare cirka 1 minut. Garnera med nymalen svartpeppar och resten av rosmarinbladen.


Kommentar:
Lökflarnet hämtar inspiration från den franska klassikern pissaladière men görs här på färdig smördeg på rulle.

Recept