Lökbiffar med stekt tomat

Du behöver 4 portioner 1 st gul lök 600 g nötfärs grovmalen 1 st ägg 1 tsk salt svartpeppar 1 msk rapsolja + 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

4 portioner

1 st gul lök
600 g nötfärs grovmalen
1 st ägg
1 tsk salt
svartpeppar
1 msk rapsolja + 1 msk smör
3 st tomater stora i grova skivor
800 g färskpotatis kokt
2 msk rapsolja
salt och peppar
1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Hacka löken grovt. Blanda med färs, ägg, salt och svartpeppar.

2
Forma biffar och stek dem i rapsolja och smör på båda sidor. Efterstek dem i ugnen, 200 grader i 10 minuter.

3
Stek tomatskivorna på ganska hög värme i lite olja 1 minut på varje sida. Salta och peppra.

4
Stek potatisen gyllenbrun. Salta och peppra, strö över persilja. Servera till biffar och tomat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top