Du behöver
- 16-20 st brysselkål
- 1 st liten fänkål
- 1 st rödlök
- 2-3 st klementiner
- 8-10 st dadlar
- 1 dl valnötskärnor
- 250 g grovhackad grönkål
- 3 msk rapsolja
- 1.5 msk flytande honung
- 3 msk äppelcidervinäger
- 4 msk rapsolja
- 1 krm salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 100 g getost
Garnering
blå vallmofrön
Gör så här
Ansa och dela brysselkålen. Förväll den i kokande vatten cirka 5 minuter. Låt rinna av.
Ansa och strimla fänkålen.
Skala och skär löken i tunna ringar. Skala, dela och skiva klementinerna. Dela och kärna ur dadlarna, och hacka nötterna.
Fräs grönkål, brysselkål och fänkål i oljan under omrörning cirka 1/2 minut. Ta pannan från värmen och blanda i honung och vinäger. Salta och peppra.
Lägg kålen på ett fat. Vänd ner klementiner, dadlar och nötter. Fördela över osten. Garnera med vallmofrön.
Tips: Salladen kan varieras med andra citrusfrukter, nötter och torkad frukt eller bär efter tycke och smak.
Klementiner, dadlar, valnötter – fantastiska juliga ingredienser som vi vill njuta av under julhelgen, både som de är och, som här, i en sallad med tre sorters kål.