Du behöver
- 2 1/2 dl gröna linser, sköljda
- 1 gul lök, hackad
- 2 morötter i bitar
- 2 små paprikor, tärnade
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk timjan
- 2 lagerblad,
- 1 liter grönsaksbuljong
- salt och peppar
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 dl dijonnaise
- (eller 2 msk skånsk senap)
- hackad persilja
Gör så här
1
1. Lägg linserna i blöt på morgonen om du kan, det förkortar koktiden.
2
2. Fräs grönsakerna i oljan, lägg i linserna, timjan och lagerblad och häll på buljongen. Koka tills linserna är mjuka, tar 15 minuter för blötlagda och 25–30 för torra.
3
3. Rör ihop creme fraiche och dijonnaise. Smaka av soppan med salt och peppar. Strö över lite hackad persilja och servera med senapsklick och ett gott bröd till
Näringsvärde:
Kcal 489
Fett 21 g
Kolhydrater 52 g
Fibrer 14 g