Lingontårta med maräng

Du behöver 3 dl vetemjöl 1.5 msk strösocker 150 g smör eller margarin 1 st äggula Fyllning: 4 st äggvitor 1 tsk ättiksprit 12 %...


0 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 msk strösocker
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 st äggula

Fyllning:

4 st äggvitor
1 tsk ättiksprit 12 %
2.5 dl strösocker
1.5 dl lingon

Garnering:

grädde mjukvispad
lingon
citronmelissblad

Gör så här

1
Smörj en pajform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Har du bara en pajform med fast kant måste kakan serveras i formen.

2

3
Smula samman mjöl, socker och smör i en matberedare. Släpp ner en äggula och knåda fort samman till en deg. Kavla ut den på mjölad bakbänk (eller mellan plastfolie) och lägg degen i formen. Eller tryck ut degen i formen. Sätt formen i kylskåpet medan fyllningen görs.

4

5
Sätt ugnen på 200 grader.

6
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 minuter.

7
Vispa äggvitorna till skum med ättikspriten. Fortsätt att vispa medan sockret långsamt tillsätts. Vispa tills det blir en fast maräng. Vänd ner bären.

8

9
Klicka fyllningen i degbottnen i formen. Sätt in den på en varm plåt på nedre falsen i ugnen i 115 grader och grädda cirka 25 minuter tills marängen börjar bli brun på ytan. Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Den kan med fördel bakas dagen före och förvaras i kylskåp.

10
Garnera tårtan med mjukvispad grädde, lingon och citronmelissblad. Servera mer vispad grädde till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top