Lemonad med citron och lime

Du behöver 1 dl strösocker 2 dl vatten 2 st citron 2 st limefrukt 8 dl kallt vatten Gör så här 1 Sjud sockret med...

Tillagningstid: 15 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 st citron
  • 2 st limefrukt
  • 8 dl kallt vatten

Gör så här

1
Sjud sockret med 2 dl vatten, ett par minuter tills sockret lösts, låt kallna.

2
Skala väl sköljda citroner och limefrukter med potatisskalare, tunt så inget vitt skal följer med.

3
Lägg skalet i bunke och slå på kallnad sockerlag.

4
Halvera och pressa frukten och tillsätt den. Låt stå i kylskåp ett par timmar, max över natt.

5
Sila bort skal och kärnor. Späd med vatten och tratta ner i rena, vackra kannor eller flaskor. Servera väl kylt. Håller en vecka i kyl, kan frysas.

6
Satsen kan lätt flerdubblas.

7
Tips! Sockermängden kan ökas med 1/2 dl om du föredrar

8
sötare dryck.

9
Ersätt eventuellt (en del av)

10
8 dl vatten med kolsyrat,

11
neutralt vatten.


Kommentar:
Prova att byta citron och lime mot (blod)grapefrukt för extra vuxen smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top