Lemon posset enkel citronkräm

Du behöver 5 dl vispgrädde 100 g strösocker 80 ml färskpressad citronsaft Till servering mandelbiskvier färska bär t ex hallon och blåbär Gör så här...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g strösocker
  • 80 ml färskpressad citronsaft

Till servering

mandelbiskvier
färska bär t ex hallon och blåbär

Gör så här

1

Koka upp grädde och socker i en kastrull, låt sjuda i cirka 6–7 minuter så att grädden reduceras något. Tillsätt citronsaften och sjud ytterligare ett par minuter. 

2

Häll upp i portionsformar -eller små kaffekoppar och ställ svalt att stelna.

3

Tips: Citronkrämen stelnar av sig själv i kylskåp. Men rör inte i den, då blir den lös igen.


Kommentar:
Även desserten går i citrusens tecken. Vi bjuder på en lemon posset, en citronkräm där grädden reagerar med citronsaften och stelnar av sig själv.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top