Laxtartar på baguette

Du behöver 200 g salmalax 0,25 st rödlök 2 tsk kapris 2 tsk dijonsenap 2 msk rapsolja 1 msk dill finhackad skiva citron några droppar...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g salmalax
  • 0,25 st rödlök
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk dill finhackad
  • skiva citron några droppar citron
  • salt & peppar
  • 8 baguette
  • smör till stekning
  • dillvippor till garnering

Gör så här

1

Skär laxen i fina tärningar och lägg i en skål.

2

Hacka rödlöken mycket fint. Hacka kaprisen grovt. Vänd varsamt ihop lök, kapris, dijonsenap, rapsolja och dill med laxtärningarna. Smaka av med några droppar citron, salt och svartpeppar. 

3

Stek baguetteskivorna gyllene i smör. Lägg upp på fat och skeda på laxtartar på baguetteskivorna. Toppa med dill och kapris.


Kommentar:
Laxtartaren görs på fin salmalax och får smak av kapris och dill. Serveras på smörstekt baguette. En god öl passar bra till, se dryckestips på nästa sida.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top