Laxlasagne med lök och spenat

Du behöver béchamelsås smaksatt 25 g smör 2 msk vetemjöl 8 dl mjölk 1 dl vitt vin 1 tsk dillfrö lätt stötta salt och nymald...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • béchamelsås smaksatt
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk dillfrö lätt stötta
  • salt och nymald svartpeppar

Lasagne

8 st lasagneplattor (finns att köpa i butiken)
400 g lax skivad
12 st cocktailtomater hela
4 st knipplökar skivade
3 st vitlöksklyftor skivade
1 st påse babyspenat (ca 100 g)
3 st timjan kvistar
2 dl riven ost lagrad eller kryddad
smör rumsvarmt

Gör så här

1
Bechamelsås. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Häll på mjölken, vitt vin och lägg i dillfröna. Låt allt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

2
Lasagne Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite bechamelsås i botten på en smord form. Lägg på lasagneplattor. Fördela lax, grönsaker, örter, ost och sås mellan lasagneplattorna. Avsluta med att strö ost och klicka lite smör på toppen.

3
Grädda lasagnen i cirka 20 minuter.


Kommentar:
Recepten är från nya kokboken ”Brydlings fisk och skaldjur”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top