Laxburgare med yoghurtsås

Du behöver Laxburgare 600 g laxfilé skinn- och benfri 1 st ägg 1 st schalottenlök finhackad salt och svartpeppar 2 msk olivolja Yoghurtsås 2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Laxburgare

600 g laxfilé skinn- och benfri
1 st ägg
1 st schalottenlök finhackad
salt och svartpeppar
2 msk olivolja

Yoghurtsås

2 dl tjock grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
0.5 st gurka
1 msk finhackad dill
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap

Till servering

0.5 st stånd fänkål
8 st rädisor
1 st gemsallad
1 näve babyspenat
olja till stekning
4 st hamburgerbröd
citronklyftor

Gör så här

1

Skär laxen i mindre bitar. Mixa den slät i en matberedare och tillsätt sedan ägg, finhackad schalottenlök och salt och peppar efter smak. Blanda och forma till 4 burgare. Pensla med olja på bägge sidor.

2

Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen i en skål, smaka av med salt och svartpeppar.

3

Ansa och skiva fänkål och rädisor tunt. Plocka och skölj salladen.

4

Stek burgarna i olja i 2–3 minuter per sida eller grilla dem över het glöd i ett par minuter på varje sida. Lägg samman med hamburgerbröd, dressing och grönsaker.

5

Tips! Det är också gott att smaksätta burgarna med finhackade färska örter som dill och gräslök.


Kommentar:
Laxburgare med fräsch yoghurtsås blir en lättfixad sommarmiddag. Klyftpotatis eller grillad färskpotatis smakar också gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top