RECEPT FRÅN IK

Laxburgare med yoghurtsås

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

    Laxburgare

  • 600 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 st ägg
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Yoghurtsås

  • 2 dl tjock grekisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 st gurka
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • Till servering

  • 0.5 st stånd fänkål
  • 8 st rädisor
  • 1 st gemsallad
  • 1 näve babyspenat
  • olja till stekning
  • 4 st hamburgerbröd
  • citronklyftor

Gör så här

1

Skär laxen i mindre bitar. Mixa den slät i en matberedare och tillsätt sedan ägg, finhackad schalottenlök och salt och peppar efter smak. Blanda och forma till 4 burgare. Pensla med olja på bägge sidor.

2

Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen i en skål, smaka av med salt och svartpeppar.

3

Ansa och skiva fänkål och rädisor tunt. Plocka och skölj salladen.

4

Stek burgarna i olja i 2–3 minuter per sida eller grilla dem över het glöd i ett par minuter på varje sida. Lägg samman med hamburgerbröd, dressing och grönsaker.

5

Tips! Det är också gott att smaksätta burgarna med finhackade färska örter som dill och gräslök.


Kommentar:
Laxburgare med fräsch yoghurtsås blir en lättfixad sommarmiddag. Klyftpotatis eller grillad färskpotatis smakar också gott till.

Recept