Du behöver
Laxburgare
600 g laxfilé skinn- och benfri
1 st ägg
1 st schalottenlök finhackad
salt och svartpeppar
2 msk olivolja
Yoghurtsås
2 dl tjock grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
0.5 st gurka
1 msk finhackad dill
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
Till servering
0.5 st stånd fänkål
8 st rädisor
1 st gemsallad
1 näve babyspenat
olja till stekning
4 st hamburgerbröd
citronklyftor
Gör så här
Skär laxen i mindre bitar. Mixa den slät i en matberedare och tillsätt sedan ägg, finhackad schalottenlök och salt och peppar efter smak. Blanda och forma till 4 burgare. Pensla med olja på bägge sidor.
Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen i en skål, smaka av med salt och svartpeppar.
Ansa och skiva fänkål och rädisor tunt. Plocka och skölj salladen.
Stek burgarna i olja i 2–3 minuter per sida eller grilla dem över het glöd i ett par minuter på varje sida. Lägg samman med hamburgerbröd, dressing och grönsaker.
Tips! Det är också gott att smaksätta burgarna med finhackade färska örter som dill och gräslök.
Laxburgare med fräsch yoghurtsås blir en lättfixad sommarmiddag. Klyftpotatis eller grillad färskpotatis smakar också gott till.