Laxbakelse med färskoströra

Du behöver 200 g färskost av philadelphiatyp 100 g kallrökt lax hackad 1 dl gräslök fint skuren Sås 1 st bananschalottenlök finhackad smör Att steka...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 100 g kallrökt lax hackad
  • 1 dl gräslök fint skuren

Sås

1 st bananschalottenlök finhackad
smör Att steka i
1-2 dl vitt vin
1 st fiskbuljongtärning
1 dl persilja finhackad
2 dl matlagningsgrädde
salt

Tillbehör

kokt potatis, lättkokt broccoli
500 g laxfilé skinnfri laxfilé eller lax i portionsbitar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda philadelphiaost, rökt lax och gräslök till en röra.

2

Torka av laxen med hushållspapper och skär den i fyra långsmala bitar om den inte redan är delad. Putsa bort det gråa köttet på undersidan. 

3

Lägg laxbitarna i ringar i en ugnsform. Fäst ihop ringarna med tandpetare. Fördela färskoströran i laxringarna så att det blir ett slags bakelser. 

4

Baka i ugnen i cirka 10–15 minuter tills laxen precis är färdiglagad. 

5

Koka en sås genom att fräsa schalottenlök i smör i några minuter. Tillsätt vitt vin och låt puttra i några minuter till. Smula sedan i buljongtärningen och tillsätt persilja och grädde. Låt koka upp en gång till och smaka av såsen med salt om det behövs.

 

6

Servera laxbakelserna med sås, kokt potatis och lättkokt broccoli.


Kommentar:
Laxbakelsen görs genom att laxfilé läggs i en ring och fylls med en röra av rökt lax och färskost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top