Du behöver
- 500 g nötkött av högrev, bog eller bringa eller färdiga grytbitar av nöt
- 5 st gula lökar
- 4 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 1 msk soja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
- 1 tsk paprikapulver
- 2 st palsternackor
- 1 bitar rotselleri ca 200 g
- 1 tsk timjan smulad
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
Gör så här
1
1. Skär köttet i strimlor. Skala och skär lökarna i klyftor.
2
2. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt lök, soja, salt, peppar och paprika.
3
3. Lägg köttet obrynt i lökröran. Låt det hela sjuda cirka 30 minuter.
4
4. Skala och grovstrimla under tiden palsternackor och rotselleri. Tillsätt rotsaker, timjan, vitlök och tomatpuré i grytan. Koka ytterligare cirka 15 minuter eller tills köttet känns mört.
5
5. Sätt fram grytan tillsammans med kokt potatis, ris eller bara med vitt brytbröd – och en sallad.
Sätt gärna fram en liten skål med senapskryddad lätt crème fraîche som var och en kan klicka i sin tallrik med köttgryta.