Lasagne med skinka

Du behöver 1 st squash medelstor 1 st broccoli 2 msk olivolja 1 msk smör salt och svartpeppar 100 g ärter 200 g skinka kokt...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st squash medelstor
  • 1 st broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 100 g ärter
  • 200 g skinka kokt
  • 2 st buffelmozzarella
  • 50 g parmesanost
  • béchamelsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 krm muskotnöt riven
  • salt och svartpeppar
  • 200 g lasagneplattor färska

Till servering:

grönsallad
grönsaker se recept nedan

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 225 grader. Skär squashen i tunna skivor och dela broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Fräs grönsakerna så att de mjuknar men ändå har spänst kvar, i cirka 8–10 minuter. Strimla skinkan och skär mozzarellan i skivor. Riv parmesanosten fint.

2
2 Gör såsen. Smält smör och tillsätt vetemjöl. Fräs i några minuter under omrörning. Tillsätt mjölken och sjud såsen under omrörning tills den tjocknar. Krydda med muskotnöt, lite salt och peppar.

3
3 Lägg ut lasagneplattor så att de täcker botten av formen. Varva grönsaker med skinka och ostsorter. Täck med ett lager sås och toppa med lasagneplattor och ytterligare ett lager grönsaker, skinka och avsluta med lasagneplattor, sås och ostar.

4
4 Grädda lasagnen mitt i ugnen cirka 30–35 minuter tills den fått fin färg. Servera med en god grönsallad och

5
marinerade grönsaker.


Kommentar:
Variera lasagnen med skinka, squash och gröna ärtor. Marinerade grönsaker är gott att servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top