Du behöver
- 400 g lasagneplattor eller torra av hög kvalitet
- 200 g ricottaost
- salt och peppar
- 2 st mozzarellaostar à 125 g
- Parmesan färskriven
Béchamelsås:
1 l mjölk
0.5 st gul lök
4 msk smör
vitpeppar
1 dl mjöl
1 tärning grönsaksbuljong
salt och peppar
1 näve parmesanost riven
Pesto:
1 st basilika stor bunt
3 st vitlöksklyftor skalade
25 g pinjenötter
salt och nymald svartpeppar
1.5 dl olivolja
2 msk parmesanost färskriven
2 msk pecorinoost (ungefär som parmesan men görs på fårmjölk)
Tips! Jag rekommenderar dig att göra egen pastadeg (se recept under tortelloni, uteslut tomatpuré). Det är kul och förhållandevis enkelt. Du kan också be att få köpa färdig pastadeg i en pastabutik. Sedan är det bara att leka vid pastamaskinen.