Lammfärsspett med mangosallad

Du behöver Lammfärsspett: 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 500 g lammfärs 1 tsk spiskummin malen 1 tsk sambal oelek 1 st...


4 portioner

Du behöver

Lammfärsspett:

1 st gul lök hackad
2 st vitlöksklyftor hackade
500 g lammfärs
1 tsk spiskummin malen
1 tsk sambal oelek
1 st ägg
1 tsk salt nymalen svartpeppar
smör och olja till stekning
8 st bambuspett

Mangosallad:

1 st avokado urgröpt och tärnad
lime saften av 1
1 st mango skalad och tärnad
130 g sallad blandad
1 st rödlök skivad
0.5 st röd chili hackad
1 st tomat tärnad
1 kruka koriander
100 g fetaost smulad
solrosskott till garnering

Dressing:

4 msk olivolja
lime saften av 1
1 msk honung
salt och svartpeppar

Gör så här

1
Lammfärsspett: Arbeta ihop lök, vitlök, lammfärs, spiskummin, sambal oelek, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Forma färsen som lite stötta prinskorvar på spetten. Stek spetten i 3–4 minuter i en stekpanna med lite smör och olja, precis före servering.

2

3
Mangosallad: Blanda avokadon med limesaften så den inte blir grå. Vänd ihop avokadon med mangon, salladen, löken, chilin och tomaten. Grovhacka koriandern och vänd ner den tillsammans med fetan och dressingen.

4

5
Dressing: Rör ihop alla ingredienser.

6
Servera salladen till lammspetten, garnera med solrosskott.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top