Lammfärssås med spagetti

Du behöver 500 g lammfärs 2 msk olivolja 1 st gul lök hackad 3 st vitlöksklyftor 4 st sardellfiléer finhackade 8 bitar soltorkade tomater hackade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 st sardellfiléer finhackade
  • 8 bitar soltorkade tomater hackade
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • 0.5 tsk malen koriander
  • salt och svartpeppar
  • 400 g spagetti

Gör så här

1
1 Bryn lammfärsen i olivoljan, salta och peppra.

2
2 Lägg i löken och vitlöken och fräs med den någon minut.

3
3 Tillsätt sardeller, tomat, vatten och fond. Koka ihop såsen sakta i 10 minuter.

4
4 Krydda med koriander, salt och svartpeppar. Blir såsen för torr så späd bara med lite vatten.

5
5 Servera till nykokt spagetti.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top