Lammfärslasagne med spenat

Du behöver 1 st gul lök stor 2 st vitlöksklyftor olivolja att steka i 200 g babyspenat 300 g lammfärs salt och peppar 2 krm...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök stor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • 200 g babyspenat
  • 300 g lammfärs
  • salt och peppar
  • 2 krm malen muskotnöt

Ricottaröra

250 g ricottaost
100 g fetaost
2 dl crème fraîche
1 dl mjölk
salt och peppar
1 dl finhackad gräslök
200 g färska lasagneplattor
1.5 dl riven lagrad ost
sallad till servering

Gör så här

1

Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Stek all lök i olivolja i stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.

2

Lägg löken åt sidan och fräs spenaten, lite i taget, i olivolja. Salta och lägg åt sidan.

3

Stek lammfärsen till fin färg. Salta och peppra. Blanda lök, bladspenat och lammfärs i en bunke. Smaksätt med muskot.

4

Blanda ricottaost, fetaost, crème fraiche och mjölk i en bunke. Mosa fetaosten med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslöken.

5

Varva ricottaröra, lammfärsblandning och pastaplattor i 4 smorda ugnsfasta portionsformar eller i en stor form. Börja och sluta med ricottaröran. Avsluta med riven ost.

6

Grädda lasagnen i mitten av ugnen i 200 grader i 25–30 minuter.

7

Tips: Lasagnen är godast samma dag som den tillagas. 


Kommentar:
Visst kan man göra lasagne utan tomatsås. Den här lammfärslasagnen smakar mycket av vitlök, muskot och spenat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top