RECEPT FRÅN IK

Lammfärslasagne med spenat

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök stor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • 200 g babyspenat
  • 300 g lammfärs
  • salt och peppar
  • 2 krm malen muskotnöt
  • Ricottaröra

  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • sallad till servering

Gör så här

1

Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Stek all lök i olivolja i stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.

2

Lägg löken åt sidan och fräs spenaten, lite i taget, i olivolja. Salta och lägg åt sidan.

3

Stek lammfärsen till fin färg. Salta och peppra. Blanda lök, bladspenat och lammfärs i en bunke. Smaksätt med muskot.

4

Blanda ricottaost, fetaost, crème fraiche och mjölk i en bunke. Mosa fetaosten med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslöken.

5

Varva ricottaröra, lammfärsblandning och pastaplattor i 4 smorda ugnsfasta portionsformar eller i en stor form. Börja och sluta med ricottaröran. Avsluta med riven ost.

6

Grädda lasagnen i mitten av ugnen i 200 grader i 25–30 minuter.

7

Tips: Lasagnen är godast samma dag som den tillagas. 


Kommentar:
Visst kan man göra lasagne utan tomatsås. Den här lammfärslasagnen smakar mycket av vitlök, muskot och spenat.

Recept