Du behöver
- 1 st gul lök stor
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja att steka i
- 200 g babyspenat
- 300 g lammfärs
- salt och peppar
- 2 krm malen muskotnöt
Ricottaröra
250 g ricottaost
100 g fetaost
2 dl crème fraîche
1 dl mjölk
salt och peppar
1 dl finhackad gräslök
200 g färska lasagneplattor
1.5 dl riven lagrad ost
sallad till servering
Gör så här
Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Stek all lök i olivolja i stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.
Lägg löken åt sidan och fräs spenaten, lite i taget, i olivolja. Salta och lägg åt sidan.
Stek lammfärsen till fin färg. Salta och peppra. Blanda lök, bladspenat och lammfärs i en bunke. Smaksätt med muskot.
Blanda ricottaost, fetaost, crème fraiche och mjölk i en bunke. Mosa fetaosten med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslöken.
Varva ricottaröra, lammfärsblandning och pastaplattor i 4 smorda ugnsfasta portionsformar eller i en stor form. Börja och sluta med ricottaröran. Avsluta med riven ost.
Grädda lasagnen i mitten av ugnen i 200 grader i 25–30 minuter.
Tips: Lasagnen är godast samma dag som den tillagas.
Visst kan man göra lasagne utan tomatsås. Den här lammfärslasagnen smakar mycket av vitlök, muskot och spenat.