RECEPT FRÅN IK

Lammfärsbiffar med fetaost 2

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 1 st kokt potatis skalad, finriven
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 st ägg
  • 75 g fetaost
  • vetemjöl till panering
  • rapsolja till stekning
  • 1 msk strimlad persilja till garnering
  • Till servering

  • råstekt eller ugnsbakad potatis
  • skivad rödlök
  • tärnad gurka
  • tjock yoghurt

Gör så här

1

Blanda ihop färs, salt och peppar i en bunke. Blanda färsen med potatisen.

2

Tillsätt vitlök, persilja och ägg och blanda ihop. Smula fetaosten grovt och blanda ner i färssmeten.

3

Forma färsen till 12 biffar. Vänd biffarna i mjölet. 

4

Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek biffarna cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek på svag värme utan lock i cirka 5 minuter eller tills biffarna är genomstekta.

5

Garnera biffarna med strimlad persilja. Servera med potatis, skivad rödlök, tärnad gurka och yoghurt.


Kommentar:
Fetaost ger god smak och sälta åt biffarna, och den kokta potatisen gör dem saftiga.

Recept