Du behöver
- 500 g lammfärs
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm nymalen svartpeppar
- 1 st kokt potatis skalad, finriven
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk finhackad persilja
- 1 st ägg
- 75 g fetaost
- vetemjöl till panering
- rapsolja till stekning
- 1 msk strimlad persilja till garnering
Till servering
råstekt eller ugnsbakad potatis
skivad rödlök
tärnad gurka
tjock yoghurt
Gör så här
Blanda ihop färs, salt och peppar i en bunke. Blanda färsen med potatisen.
Tillsätt vitlök, persilja och ägg och blanda ihop. Smula fetaosten grovt och blanda ner i färssmeten.
Forma färsen till 12 biffar. Vänd biffarna i mjölet.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek biffarna cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek på svag värme utan lock i cirka 5 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
Garnera biffarna med strimlad persilja. Servera med potatis, skivad rödlök, tärnad gurka och yoghurt.
Fetaost ger god smak och sälta åt biffarna, och den kokta potatisen gör dem saftiga.