Kycklingwok med nudlar

Du behöver 300 g äggnudlar 2 msk rapsolja 400 g kycklingfilé strimlad salt 2 st vitlöksklyftor hackade 1 st broccoli i buketter 2 st morötter...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g äggnudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g kycklingfilé strimlad
  • salt
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st broccoli i buketter
  • 2 st morötter i stavar
  • 150 g sockerärter strimlade
  • 10 cm purjolök strimlad
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl fisksås asiatisk
  • 1 st lime det rivna skalet och saften
  • 1 dl koriander grovt hackad

Gör så här

1
1 Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

2
2 Hetta upp en stor stek- eller wokpanna med olja. Woka kycklingen nästan färdig, salta. Tillsätt grönsakerna och woka ytterligare ett par minuter.

3
3 Rör i ingefära, sambal, fisksås och lime. Klipp de kokta nudlarna

4
i bitar i kastrullen. Blanda ner dem i woken, toppa med koriander.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 491, Fett 6 g, Kolhydrater 69 g, Fibrer 9 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top