RECEPT FRÅN IK

Kycklingsoppa med kokosmjölk

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 stycken citrongräs
  • 1 styck röd chili
  • 5 centimeter ingefära
  • 1 styck lime skal och saft
  • 1 styck klyfta vitlök
  • 8 deciliter kokosmjölk (2 burkar)
  • 4 deciliter vatten
  • 3 matskedar konc kycklingfond
  • 400 gram äggnudlar
  • 500 gram stekt kycklingfilé strimlad
  • 1 styck röd paprika urkärnad, strimlad
  • 1 matsked asiatisk fisksås
  • Till servering

  • 2-3 stycken salladslökar skivade
  • 1 kruka färsk koriander
  • ev mer chili

Gör så här

1

Ta bort yttersta skalet på citrongräset, krossa nedre halvan med hjälp av knivens handtag, och hacka den fint. Släng den övre halvan. Hacka chilin, urkärnad om den är mycket stark. Skala och riv ingefäran. Tvätta limen och riv det yttersta gröna skalet av limen. Pressa eller riv vitlöken.

2

Koka upp kokosmjölk, vatten och kycklingfond med citrongräs, chili, ingefära, lime-skal och vitlök, och låt sjuda i cirka 15 minuter. 

3

Koka under tiden nudlarna enligt förpackningens anvisning, spola av i kallt vatten och låt rinna av. 

4

Lägg kycklingen i soppan, låt sjuda tills den precis är genomkokt, cirka 5 minuter, tillsätt paprikan sista minuten. Smaka av med fisksås och limesaft.

5

 Lägg upp i skålar och toppa med salladslök och koriander.


Kommentar:
Den som har chiliolja kan toppa soppan med det, och paprikan kan bytas mot de grönsaker som finns hemma.

Recept // Fler stekt kycklingfilérecept