Du behöver
- 4 st kycklingfil
- olja att steka i
- salt och peppar
- 1 tsk Santa Maria Chicken & Steak-krydda (eller annan kycklingkrydda)
- 1 st pesto röd, arrabbiata
- 1 msk olivolja
- 2 dl matvete eller mathavre
- 1 msk lantbuljongpulver eller 1 buljongtärning
- 1 st lök liten röd
- 250 g babyplommontomat
- 1 st stora vita bönor (190 g)
- 1 st gurka
- 30 g rucolasallad
- 100 g chèvreost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Stek filéerna i olja i stekpanna så att de får en fin stekyta. Salta och peppra och krydda med kycklingkryddan. Lägg filéerna i en ugnsform.
2
Rör ut pesto i olivolja och bred ut röran på kycklingen. Stek klart i mitten av ugnen tills filéerna får en innertemperatur på 70 grader, använd termometer.
3
Koka matvete enligt för-packningens anvisningar och låt buljongen koka med i vattnet.
4
Skär löken i strimlor, halvera tomaterna, skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala gurkan och skär bort kärnhuset. Dela sedan gurkan i bitar. Blanda lök, tomater, bönor och gurka med rucola.
5
Blanda det kokta matvetet med salladen. Fördela på fyra tallrikar. Smula chevre över. Snitta filéerna och lägg dem på salladen. Samla upp den sky som finns i ugnsformen och ringla över. Servera med ett gott bröd och en kall öl.