Kycklingpanna med tomat

Du behöver 500 g kycklinglårfilé 1 st gul lök 1-2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja salt och svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 tsk färsk oregano...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk färsk oregano finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk burk körsbärstomater 400 g
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl urkärnade gröna oliver

Till servering

nykokt pasta eller ris
en god sallad

Gör så här

1

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala löken, dela på mitten och skiva tunt. Skala och finhacka vitlöken.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg. Salta och peppra. 

3

Tillsätt lök och vitlök och fortsätt steka under omrörning i några minuter. Krydda med paprikapulver och -oregano. Tillsätt tomatpuré, burk-tomater och vitvin. Låt grytan puttra utan lock i cirka 10 minuter, och rör sedan ner oliverna. Servera med pasta eller ris och en god grönsallad.


Kommentar:
Prova en mustig och snabb kycklingpanna med vitvin, tomat och oliver. Servera den med pasta eller ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top