RECEPT FRÅN IK

Kycklingpanna med tomat

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk färsk oregano finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk burk körsbärstomater 400 g
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • Till servering

  • nykokt pasta eller ris
  • en god sallad

Gör så här

1

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala löken, dela på mitten och skiva tunt. Skala och finhacka vitlöken.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg. Salta och peppra. 

3

Tillsätt lök och vitlök och fortsätt steka under omrörning i några minuter. Krydda med paprikapulver och -oregano. Tillsätt tomatpuré, burk-tomater och vitvin. Låt grytan puttra utan lock i cirka 10 minuter, och rör sedan ner oliverna. Servera med pasta eller ris och en god grönsallad.


Kommentar:
Prova en mustig och snabb kycklingpanna med vitvin, tomat och oliver. Servera den med pasta eller ris.

Recept