RECEPT FRÅN IK

Kycklinggryta med vitt vin

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1-2 st pimientos de padron små gröna paprikor
  • 2 st lagerblad
  • 2 st kvistar färsk timjan
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 10 st svartpepparkorn
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering

  • kokt potatis
  • pimientos de padrón stekta i olivolja med flingsalt
  • en god sallad med dressing

Gör så här

1

 Bryn kycklingen runtom i olivolja i en rejäl kastrull. Krydda med lite salt.

2

Skala och skär löken i klyftor.

3

Tillsätt lök, hela vitlöksklyftor och padrones, lagerblad och timjan i grytan. Häll i vinet och låt det få ett uppkok. Tillsätt svartpepparkorn, vatten och salt. Låt koka upp och sjud grytan på svag värme under lock i cirka 1–1 1/2 timme, tills kycklingen är genomkokt och köttet lätt släpper från benet.

4

Servera grytan med kokt potatis, padrones och en god sallad.


Kommentar:
Tillaga kycklingen med vitt vin på låg värme i gryta. Padrones är supergoda snacks till grytan. Stek på hög värmen i lite olivolja ett par minuter. Krydda med flingsalt.

Recept