Kycklinggryta med dragon

Du behöver 4 st kycklingfiléer 1 msk smör salt och nymald svartpeppar 6 st cocktailtomater delade 100 g champinjoner tunnskivade 1 st schalottenlök finhackad 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • salt och nymald svartpeppar
  • 6 st cocktailtomater delade
  • 100 g champinjoner tunnskivade
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dragon finhackad färsk

Till servering

sallad
bröd eller nykokt ris

Gör så här

1
Skiva kycklingfiléerna i tunna strimlor. Hetta upp smöret i en panna och stek ett par minuter tills kycklingen fått lite färg. Krydda med salt och peppar.

2
Dela tomaterna i kvartar och tillsätt tillsammans med tunnskivade champinjoner och finhackad schalottenlök. Blanda runt och häll i senap, grädde och dragon.

3
Låt grytan koka ihop utan lock i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en god sallad och bröd eller ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top