Kycklingfylld squash

Du behöver 4 st squash 4 st kycklingfiléer 2 st paprikor gärna i olika färger 1 msk margarin eller smör 1 tsk salt 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st squash
  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl paprika crème fraiche med och chili
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Skölj och halvera squashen på längden. Gröp ur fruktköttet men se till att skalen behålls hela. Ställ skalen i en ugnssäker form. Tärna fruktköttet fint.

2
Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.

3
Fräs kycklingen i matfettet i en stekpanna. Tillsätt squashhack och paprika och låt fräsa med några minuter. Krydda med salt och rör i crème fraichen. Blanda i maizenaredningen och låt koka ytterligare cirka 1 minut.

4
Fördela kycklingröran i squashskalen och strö över ost.

5
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader 15-20 minuter.

6
Servera squashen med en blandad sallad och bröd.


Kommentar:
Tips: Får du inte tag på små, späda squash kan större skivor kokas och kycklingröran serveras till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top