Kycklingfiléer med tomatsalsa

Du behöver 550 g kycklingfiléer Kronfågel salt och peppar 4 skiva kallrökt skinka stora, eller 8 mindre skivor smör till stekning Tomatsalsa: 0.5 kg plommontomater...

Tillagningstid: 35 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 550 g kycklingfiléer Kronfågel
  • salt och peppar
  • 4 skiva kallrökt skinka stora, eller 8 mindre skivor
  • smör till stekning

Tomatsalsa:

0.5 kg plommontomater väl mogna
1 st röd chilifrukt
1 st hackad rödlök
0.5 dl olja
2 msk vit balsamvinäger
0.5 dl örtkrydda hackad, valfritt t ex timjan, oregano, persilja, gräslök etc

Garnering:

koriander

Gör så här

1
Salta och peppra filéerna. Linda in dem med skinkan och bryn dem i runt om i panna. Efterstek dem i ugnen i ca 200°C i ca 20 minuter tills kycklingen är färdig. Köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig. Grovhacka tomaterna, kärna ur chilifrukten, ta bort cellväggar och hacka den fint. Blanda samman tomater, chilifrukt, rödlök med olja och balsamvinäger. Vänd ner örtkrydda. Bottna en form med kokt ris, lägg på kycklingfiléer och skeda över tomatsalsan. Servera en sallad till.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top