Du behöver
- 2 dl matyoghurt
- 1 msk pressad citron
- 1 msk olivolja
- salt
- 4 st kycklingfil
- 3 msk mango chutney
- 4 dl bulgur
- 1 st zucchini skivad
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 1 msk olivolja
- 1.5 tsk sambal oelek
Gör så här
1
Rör ihop yoghurt, citron och olivolja. Salta och ställ kallt. Värm ugnen till 200 grader.
2
Lägg kycklingfiléerna på en smord plåt. Salta och bred på mango chutney. Baka filéerna mitt i ugnen till 70 grader kärntemperatur, det tar 16–17 minuter.
3
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Fräs under tiden zucchini och vitlök i olivoljan.
4
Blanda den nykokta bulgurn med fräset. Krydda med sambal oelek och lite salt. Blanda i koriandern. Servera med yoghurtsåsen och kycklingfilén.
Att baka kycklingfilén i ugnen ger ett mört och saftigt resultat.
Bred på mango chutney, pesto eller tapenade och baka till en innertemperatur av 70 grader.