Kycklingfilé i ugnen med bulgur

Du behöver 2 dl matyoghurt 1 msk pressad citron 1 msk olivolja salt 4 st kycklingfil 3 msk mango chutney 4 dl bulgur 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 4 st kycklingfil
  • 3 msk mango chutney
  • 4 dl bulgur
  • 1 st zucchini skivad
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk sambal oelek

Gör så här

1
Rör ihop yoghurt, citron och olivolja. Salta och ställ kallt. Värm ugnen till 200 grader.

2
Lägg kycklingfiléerna på en smord plåt. Salta och bred på mango chutney. Baka filéerna mitt i ugnen till 70 grader kärntemperatur, det tar 16–17 minuter.

3
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Fräs under tiden zucchini och vitlök i olivoljan.

4
Blanda den nykokta bulgurn med fräset. Krydda med sambal oelek och lite salt. Blanda i koriandern. Servera med yoghurtsåsen och kycklingfilén.


Kommentar:
Att baka kycklingfilén i ugnen ger ett mört och saftigt resultat.
Bred på mango chutney, pesto eller tapenade och baka till en innertemperatur av 70 grader.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top