Kycklingcannelloni med färskost

Du behöver 5 dl kycklingkött finhackat, grillat eller kokt t ex köttet från 2 kycklingklubbor 1 dl keso 2 dl färskost av philadelphiatyp 0.5 dl...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl kycklingkött finhackat, grillat eller kokt t ex köttet från 2 kycklingklubbor
  • 1 dl keso
  • 2 dl färskost av philadelphiatyp
  • 0.5 dl gräslök finskuren
  • 0.5 msk hackad färsk rosmarin
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 8 st lasagneplattor (ca 400 g)
  • 1 st mozzarellaost
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl Parmesan riven
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklinghacket i en bunke med keso, färskost, gräslök, rosmarin och tomatpuré. Pressa i vitlöken och mosa ihop allt väl med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

2
Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven nedåt. Riv över mozzarellan med händerna och häll på grädden. Strö över parmesan och dra några tag med svartpepparkvarnen.

3
Grädda cannellonin i mitten av ugnen i 25–30 minuter tills de har fått fin färg och är mjuka.

4
Servera med en god sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top